Wandel mee

Vier avonden lekker wandelen

De aanmelding van basisschoolleerlingen verloopt vanaf 2017 via onze website door het invullen van het inschrijvingsformulier en door gelijk via IDeal te betalen. Begeleiders van de wandelaars hoeven zich niet aan te melden, maar krijgen dan natuurlijk ook geen medaille na de vierde wandeldag. Als men wel een medaille wil, moet men zich ook inschrijven en betalen.

De aanmelding is mogelijk tot en met donderdag 1 juni 2017. Je kan hier de stand van zaken van de inschrijvingen volgen.

Na-inschrijvingen

Tijdens de Avond4daagse 2017 zelf is het NIET mogelijk om nog in te schrijven. 

Algemene voorwaarden

Natuurlijk gelden er huisregels tijdens de Avond4daagse IJburg. Ook is deelname vrijwillig en geheel op eigen risico. Zie de Algemene voorwaarden.

 

Waar en wanneer

De Avond4daagse IJburg 2017 wordt gehouden van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni.

Startpunt

We starten en eindigen bij het clubhuis van AHC Hockey in het Diemerpark. Dit zijn de regels:

 • Je kan er alleen komen met de fiets of wandelend
 • Fietsen worden neergezet op een speciaal daarvoor aangegeven stuk grasveld naast het clubhuis van AHC Hockey. Let op, dat het fietspad bereikbaar blijft voor iedereen
 • Laat géén rommel achter rond het clubhuis of tijdens de wandeling
 • Er zijn toiletten in het clubhuis, deze worden dagelijks schoongemaakt
 • De scholen hebben allen een eigen plekje op het terrein waar ze gaan verzamelen

Starttijden

Dit zijn de vertrektijden van de 10 km:

 • Dinsdag t/m donderdag: 18:00 uur
 • Vrijdag: 17.45 uur

Dit zijn de vertrektijden van de 5 km:

 • Dinsdag t/m vrijdag: 18.15 uur

Veiligheid

Zoals elk jaar zijn wij natuurlijk bezorgd over het grote aantal wandelaars dat de 5 en de 10 km loopt, maar gelukkig zullen we tijdens de spits niet meer rond autowegen wandelen. Natuurlijk blijven we contact houden met de politie (voor bijvoorbeeld het gebruik van de Nesciobrug) en evalueren ook jaarlijks wat er beter kan of zeker anders moet.

Voor de begeleiders en de deelnemers geldt dan ook het volgende:

Wij zorgen ervoor dat er vrijwillige verkeerstoezichthouders staan waar nodig. Wij willen alle ouders en andere deelnemers aan dit evenement verzoeken zelf ook goed op te letten, op zichzelf maar ook op elkaar. Geef het goede voorbeeld en durf anderen erop aan te spreken als er gevaarlijk of ontoelaatbaar gedrag wordt vertoond.

Er zijn routes die over de Nesciobrug gaan. Blijf zoveel mogelijk rechts lopen, zodat andere weggebruikers kunnen passeren. 

Mocht er tijdens de Avond4daagse IJburg toch iets plaatsvinden waarvan u denk dat dat anders of beter zou kunnen, dan kunt u ons dit laten weten middels het contactformulier.

EHBO

Elke dag loopt er met de 5 en met de 10 km een EHBO-er mee (met de fiets aan de hand) die snel ter plaatse kan zijn, indien nodig. Tijdens de Avond4daagse IJburg is er een schema van de EHBO-ers met telefoonnummers op het startpunt beschikbaar. Tevens wordt deze lijst ruim voor het evenement per e-mail verstuurd aan de contactpersonen van de basisscholen op IJburg.

Bezemwagens

We besteden jaarlijks aandacht aan het schoon achterlaten van de routes en het schoonhouden van het startpunt, dit jaar het terrein rond AHC Hockey. Elke avond is er 1 school per afstand verantwoordelijk om als laatste de route te lopen en afval, dat duidelijk met de Avond4daagse IJburg te maken heeft, op te rapen. Er zullen vuilniszakken bij onze stand naast het clubhuis van AHC Hockey beschikbaar zijn om mee te nemen. Tevens worden de begeleiders aangemoedigd kinderen erop aan te spreken dat ze niks op de grond gooien en achterlaten.

 

Veelgestelde vragen

De Avond4daagse is toch vooral een kinderevenement?

Wandelen is goed voor lichaam en geest en is voor jong en oud een geschikte manier van bewegen. Wij zijn van mening dat iedereen die van wandelen houdt, mee moet kunnen doen aan de Avond4daagse IJburg. Het zou toch fantastisch zijn als we heel IJburg op de been kunnen krijgen en niet alleen de kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar?

Hoe laat start de Avond4daagse?

De 10 km start de eerste 3 dagen om 18.00 uur en de 5 km om 18.15 uur. We kiezen hiervoor om de drukte wat meer te spreiden. Echter, op de laatste wandeldag, de vrijdag, start de 10 km een kwartier eerder (17.45 uur), zodat alle wandelaars ongeveer tegelijk finishen op het eindpunt en samen kunnen genieten van het eindfeest.

Moeten er ouders/begeleiders meelopen met een kind?

Omdat de informatievoorziening over de Avond4daagse voornamelijk via de basisscholen verloopt, stellen sommige scholen hier zelf regels voor op. Als algemene richtlijn wordt gesteld dat een kind dat de 5 km loopt, onder begeleiding loopt, waarbij overigens niet geëist wordt dat dit 1 op 1 is. Kinderen die de 10 km lopen, kunnen met wat minder begeleiding toe, maar het is (helaas) de afgelopen jaren gebleken, dat er altijd wel wat volwassenen per groepjes moeten mee lopen.

Hoe komen de routes tot stand?

Na evaluatie van de ervaringen van voorgaande jaren worden de routes in het vroege voorjaar opgesteld door de Stichting Avond4daagse IJburg. De routes worden normaliter afgestemd op die van het Startpunt Sporthal Zeeburg en het Startpunt Noord, om de stromen wandelaars niet door elkaar te laten geraken, maar dit jaar hebben wij van Startpunt IJburg als enige in Amsterdam de week van 6-9 juni, dat de vierdaagse gelopen wordt. Er zullen dus geen problemen zijn. Daarnaast wordt er bij het Stadsdeel Oost een evenementen vergunning aangevraagd. De routes zijn via www.afstandmeten.nl gecheckt op de lengtes en worden in de laatste weken voor de wandeltocht nogmaals nagelopen om na te gaan of er in de tussentijd toch obstakels of andere problemen zijn ontstaan. Tevens worden de routes in het voorjaar met de politie besproken.

Waarom waren de routes bijna elk jaar hetzelfde?

We proberen met man en macht om zoveel mogelijk diversiteit aan te brengen in de routes. We zouden heel graag wat verder de natuur in willen, zoals bijvoorbeeld de Diemer Vijfhoek. Helaas valt de Avond4daagse IJburg altijd rond het broedseizoen. Staatsbosbeheer verleent dan geen vergunning om met een grote groep mensen door dit gebied te lopen. Van 2011-2013 was het startpunt bij de Montessorischool Steigereiland, van 2014-2016 was het startpunt op het Joris Ivensplein. Dit jaar, 2017, zal het startpunt bij AHC Hockey zijn, wat betekent dat we de natuur in gaan en weer nieuwe routes klaar hebben liggen.

Wat kost deelname aan de Avond4daagse IJburg?

Deelname via het aanmeldformulier van de website kost 5 euro per persoon. Voor dit bedrag krijgen de deelnemers een medaille van de KWBN, een bloem en de digitale inschrijving. Doordat Unikidz wederom onze hoofdsponsor is, kunnen wij wederom een waterbidon aanbieden en wel de witte Nairobi bottle met groene dop, van Join the Pipe.

Tijdens de Avond4daagse IJburg zelf kan men zich NIET meer inschrijven.

Wat doet de Stichting Avond4daagse IJburg?

De Stichting Avond4daagse IJburg gaat over:

 • Contacten met de aanspreekpunten van de scholen op IJburg.
 • De contacten met de sponsoren.
 • De contacten met de KWBN.
 • Vaststellen van de wandelroutes.
 • Regelen van medailles voor de wandelaars.
 • Ontvangen van de inschrijvingen van alle wandelaars.
 • Afspraken met politie wat betreft veiligheid.
 • Regelen van een vereiste evenementenvergunning.
 • Inplannen van beschikbare EHBO-ers tijdens de wandelingen.
 • Inplannen van verkeerstoezichthouders op belangrijke punten onderweg.
 • Regelen van vrijwilligers mbt. schoonmaak etc. op het startpunt.

Hoe zit het met de vrijwilligers?

Er zijn 2 groepen vrijwilligers in touw voor de Avond4daagse IJburg: zij die voor de Stichting Avond4daagse IJburg taken uitvoeren en zij die dat doen voor de scholen. De Stichting Avond4daagse IJburg is verantwoordelijk voor:

 • Inplannen van beschikbare EHBO-ers tijdens de wandelingen.
 • Inplannen van verkeerstoezichthouders op punten onderweg.
 • Regelen van schoonmakers op het startpunt.

De scholen zijn verantwoordelijk voor:

 • Regelen van minstens 1 contactpersoon die in contact staat met de Stichting Avond4daagse IJburg.
 • Regelen van eventuele pauzeposten en bemanning ervan.
 • Evt. regelen van schoolshirtjes voor de wandelaars.
 • Regelen van schoolbegeleiders die wandelaars begeleiden en opletten dat men zich aan de verkeersregels houdt.
 • Regelen van een 'bezemwagen' op 1 specifieke afstand op 1 specifieke avond.

Hoeveel deelnemers waren er tot nu toe?

  2011 2012 2013 2014 2015 2016
ABBS Zuiderzee 83 168 179 214 195 172
Archipel 56 96 105 102 87 109
De Poseidon 14 33 78 112 178 226
IKC Zeeburgereiland 0 0 0 18 45 58
Laterna Magica 95 155 212 274 346 384
Montessorischool 278 376 338 335 311 293
Neptunus 152 188 212 218 185 181
Olympus 25 42 28 21 58 66
Podium 188 264 349 350 302 205
SBO Het Spectrum 0 0 0 0 6 12
Willibrord 256 216 208 205 172 165
             
Individueel 1 3 5 16 4 20
TOTALEN 1148 1541 1714 1865 1889 1891

 

 

Foto's

Avond4daagse IJburg 2014