Wandel mee

Vier avonden lekker wandelen

De aanmelding van basisschoolleerlingen verloopt vanaf 2017 via onze website door het invullen van het inschrijvingsformulier en door gelijk via IDeal te betalen.

Het inschrijven gaat als volgt: 

1) Als je alle gegevens in het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, druk je onder het formulier op de blauwe knop Verzenden. 

2) Zodra je dat gedaan hebt, krijgen wij een kopie van de email die jij krijgt op het email adres dat je hebt ingevuld. In die email staan alle gegevens die je hebt ingevuld in het inschrijvingsformulier.

3) Als je op de knop Verzenden hebt gedrukt, kom je vanzelf in de IDeal omgeving om het inschrijvingsgeld te betalen. Je moet opletten dat je niet te lang wacht, anders is het inschrijvingsformulier verlopen en moet je opnieuw eerst inschrijven.

4) Zodra je betaald hebt, krijg je op het scherm de melding dat de betaling is gelukt. Wij krijgen op dat moment ook een email van de stichting Sisow, die voor ons de IDeal betalingen afhandelt. 

Hierdoor hebben wij 2 momenten waarop we kunnen zien, dat er is gestart met inschrijven (het formulier is ingevuld) en dat er is betaald (de email van Sisow).

LET OP: Je bent zelf verantwoordelijk voor het nagaan of de betaling is gelukt.

De kosten zijn ook dit jaar weer EUR 5 per persoon. Begeleiders van de wandelaars hoeven zich niet aan te melden, maar krijgen dan natuurlijk ook geen medaille na de vierde wandeldag. Als men wel een medaille wil, moet men zich ook inschrijven en betalen.

Het aanmeldingsformulier is nu gesloten! Je kan hier de stand van zaken van de inschrijvingen volgen.

Algemene voorwaarden

Natuurlijk gelden er huisregels tijdens de Avond4daagse IJburg. Ook is deelname vrijwillig en geheel op eigen risico. Zie de Algemene voorwaarden.

Waar en wanneer

De data

De Avond4daagse IJburg 2020 vindt plaats van dinsdag 26 mei tot en met vrijdag 29 mei.

Startpunt

We starten en eindigen op het grote grasveld bij de sportvelden in het Diemerpark. Dit zijn de regels:

 • Je kan er alleen komen met de fiets of wandelend
 • Fietsen worden neergezet op een speciaal daarvoor aangegeven stuk grasveld naast het grote grasveld waar we verzamelen. Let op, dat het fietspad bereikbaar blijft voor iedereen
 • Laat géén rommel achter op het startpunt of tijdens de wandeling
 • Er zijn toiletten in het clubhuis van AHC Hockey, deze worden dagelijks schoongemaakt
 • De scholen hebben allen een eigen plekje op het grote grasveld waar ze gaan verzamelen

Starttijden

Dit zijn de vertrektijden van de 10 km:

 • Dinsdag t/m donderdag: 18:00 uur
 • Vrijdag: 17.45 uur

Dit zijn de vertrektijden van de 5 km:

 • Dinsdag t/m vrijdag: 18.15 uur

Veiligheid

Zoals elk jaar zijn wij natuurlijk bezorgd over het grote aantal wandelaars dat de 5 en de 10 km loopt, maar gelukkig zullen we tijdens de spits niet meer rond autowegen wandelen. Natuurlijk blijven we contact houden met de politie (voor bijvoorbeeld het gebruik van de Nesciobrug) en evalueren ook jaarlijks wat er beter kan of zeker anders moet.

Voor de begeleiders en de deelnemers geldt dan ook het volgende:

Wij zorgen ervoor dat er vrijwillige verkeerstoezichthouders staan waar nodig. Wij willen alle ouders en andere deelnemers aan dit evenement verzoeken zelf ook goed op te letten, op zichzelf maar ook op elkaar. Geef het goede voorbeeld en durf anderen erop aan te spreken als er gevaarlijk of ontoelaatbaar gedrag wordt vertoond.

Er zijn routes die over de Nesciobrug gaan. Blijf zoveel mogelijk rechts lopen, zodat andere weggebruikers kunnen passeren. 

Mocht er tijdens de Avond4daagse IJburg toch iets plaatsvinden waarvan u denkt dat dat anders of beter zou kunnen, dan kunt u ons dit laten weten middels het contactformulier.

EHBO

Elke dag loopt er met de 5 en met de 10 km een EHBO-er mee (met de fiets aan de hand) die snel ter plaatse kan zijn, indien nodig. Tijdens de Avond4daagse IJburg is er een schema van de EHBO-ers met telefoonnummers op het startpunt beschikbaar. Tevens wordt deze lijst ruim voor het evenement per e-mail verstuurd aan onze contactpersonen van de basisscholen op IJburg.

Bezemwagens

We besteden jaarlijks aandacht aan het schoon achterlaten van de routes en het schoonhouden van het startpunt. Elke avond zijn alle basisscholen verantwoordelijk om, met een vuilniszak bij de hand, de route te lopen en afval, dat duidelijk met de Avond4daagse IJburg te maken heeft, op te rapen. Er zullen vuilniszakken bij onze tent (een grote, vierkante tent van de hoofdorganisatie) beschikbaar zijn om mee te nemen. Tevens worden de begeleiders aangemoedigd kinderen erop aan te spreken als ze toch wat op de grond gooien en achterlaten.

Veelgestelde vragen

De Avond4daagse is toch vooral een kinderevenement?

Wandelen is goed voor lichaam en geest en is voor jong en oud een geschikte manier van bewegen. Wij zijn van mening dat iedereen die van wandelen houdt, mee moet kunnen doen aan de Avond4daagse IJburg. Het zou toch fantastisch zijn als we heel IJburg op de been kunnen krijgen en niet alleen de kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar?

Hoe laat start de Avond4daagse?

De 10 km start de eerste drie dagen om 18.00 uur en de 5 km om 18.15 uur. We kiezen hiervoor om de drukte wat meer te spreiden. Op de laatste wandeldag, de vrijdag, start de 10 km nog een kwartier eerder (17.45 uur), zodat alle wandelaars ongeveer tegelijk finishen op het eindpunt en samen kunnen genieten van het eindfeest.

Moeten er ouders/begeleiders meelopen met een kind?

Omdat de informatievoorziening over de Avond4daagse voornamelijk via de basisscholen verloopt, stellen sommige scholen hier zelf regels voor op. Als algemene richtlijn wordt gesteld dat een kind dat de 5 km loopt, onder begeleiding loopt, waarbij overigens niet geëist wordt dat dit 1 op 1 is. Kinderen die de 10 km lopen, kunnen met wat minder begeleiding toe, maar het is (helaas) de afgelopen jaren gebleken, dat er altijd wel wat volwassenen per groepjes moeten mee lopen.

Hoe komen de routes tot stand?

Na evaluatie van de ervaringen van voorgaande jaren worden de routes in het vroege voorjaar opgesteld door de Stichting Avond4daagse IJburg. De routes worden normaliter afgestemd op die van het Startpunt Sporthal Zeeburg, om de stromen wandelaars niet door elkaar te laten geraken. Daarnaast wordt er bij het Stadsdeel Oost een evenementen vergunning aangevraagd en bij de Gemeente Diemen een Verklaring van Geen Bezwaar. De routes zijn via www.afstandmeten.nl gecheckt op de lengte en worden in de laatste weken voor de wandeltocht nogmaals gecheckt om na te gaan of er in de tussentijd toch obstakels of andere problemen zijn ontstaan. 

Waarom zijn de routes bijna elk jaar hetzelfde?

We proberen met man en macht om zoveel mogelijk diversiteit aan te brengen in de routes. We zouden heel graag wat verder de natuur in willen, zoals bijvoorbeeld in de Diemer Vijfhoek. Helaas valt de Avond4daagse IJburg altijd rond het broedseizoen. Staatsbosbeheer verleent dan geen vergunning om met een grote groep mensen door dit gebied te lopen. Van 2011-2013 was het startpunt bij de Montessorischool Steigereiland, van 2014-2016 was het startpunt op het Joris Ivensplein. Sinds 2017 is het startpunt in het Diemerpark en zijn de routes veelal door de natuur.

Wat kost deelname aan de Avond4daagse IJburg?

Deelname via het aanmeldformulier van de website kost EUR 5 per persoon. De deelnemers krijgen een medaille van de KWBN en een bloem. Nadat het formulier op de website is gesloten, kan je alleen nog aanmelden bij de na-inschrijving,  tijdens de Avond4daagse, op het startpunt. Kosten: EUR 8 per persoon.

Wat doet de Stichting Avond4daagse IJburg?

De Stichting Avond4daagse IJburg gaat over:

 • Communicatie met de contactpersonen van de scholen op IJburg.
 • Contact met de sponsoren.
 • Contact met de KWBN.
 • Vaststellen van de wandelroutes.
 • Regelen van medailles voor de deelnemers.
 • Regelen van een bloem voor de deelnemers.
 • Regelen van digitale inschrijvingen van alle deelnemers.
 • Innen van het inschrijfgeld.
 • Afspraken met politie wat betreft veiligheid.
 • Regelen van een vereiste evenementenvergunning bij de gemeente Amsterdam.
 • Regelen van een waterpunt op het startpunt en een waterpunt onderweg.
 • Regelen van pauzeposten.
 • Inplannen van beschikbare EHBO-ers tijdens de wandelingen.
 • Inplannen van verkeerstoezichthouders op belangrijke punten onderweg.
 • Inplannen van fietsparkeerwachten bij het startpunt.
 • Regelen van vrijwilligers mbt. schoonmaak etc. op het startpunt.

Hoe zit het met de vrijwilligers?

Er zijn 2 groepen vrijwilligers in touw voor de Avond4daagse IJburg: zij die voor de Stichting Avond4daagse IJburg taken uitvoeren en zij die dat doen voor de scholen. De Stichting Avond4daagse IJburg is verantwoordelijk voor:

 • Inplannen van beschikbare EHBO-ers tijdens de wandelingen.
 • Inplannen van verkeerstoezichthouders op punten onderweg.
 • Inplannen van fietsparkeerwachten bij het startpunt.
 • Regelen van vuilopruimers op het startpunt.

De scholen zijn verantwoordelijk voor:

 • Regelen van minstens 1 contactpersoon die samenwerkt met de Stichting Avond4daagse IJburg.
 • Evt. regelen van schoolshirtjes voor de wandelaars.
 • Regelen van schoolbegeleiders die wandelaars begeleiden en opletten dat men zich aan de verkeersregels houdt.
 • Regelen van een 'bezemwagen' op de wandelavonden.
 • Regelen van bemensen van de tafel op het grasveld (voor uitdelen van de medailles, bloemen, etc.).

Hoeveel deelnemers waren er tot nu toe?

  2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
ABBS Zuiderzee 83 168 179 214 195 172 107 91 61
Archipel 56 96 105 102 87 109 55 71 84
De Poseidon 14 33 78 112 178 226 247 253 255
MKC Zeeburgereiland 0 0 0 18 45 58 51 60 45
Laterna Magica 95 155 212 274 346 384 421 401 408
Montessorischool 278 376 338 335 311 293 309 276 257
Neptunus 152 188 212 218 185 181 167 143 108
Olympus 25 42 28 21 58 66 36 16 0
Podium 188 264 349 350 302 205 241 213 172
SBO Het Spectrum 0 0 0 0 6 12 14 5 3
Willibrord 256 216 208 205 172 165 188 199 194
                   
Individueel 1 3 5 16 4 20 6 5 4
TOTALEN 1148 1541 1714 1865 1889 1891 1842 1733 1591