Meehelpen

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen meehelpen bij het begeleiden van de Stichting Avond4daagse IJburg. Zij kunnen worden ingezet voor de volgende specifieke taken:

1. Toezicht houden tijdens de wandeling

We lopen grotendeels door de natuur, maar toch is het veiliger als er wat toezichthouders op bepaalde plaatsen onderweg staan. Het gaat dan bijv. om de Amsterdamse Brug (tussen Camping Zeeburg en het Flevopark) of op de Nesciobrug.

Je krijgt van ons een speciaal hesje en een fluitje en de plek waar je op bent ingedeeld wordt nog even goed doorgenomen, voordat je per fiets naar die plek gaat.

Let op, je kunt de dag waar je je voor opgeeft NIET meelopen met je kind.

 

Als je wilt, kan je ook een korte internet cursus (van ca. half uur) volgen met instructies over het regelen van het verkeer/toezichthouden op de openbare weg tijdens een evenement. Via ons krijg je de inlogcodes. Als je geslaagd bent voor het verkeerregelaarsexamen ontvangen wij een certificaat waarmee je ingezet kunt worden tijdens de Avond4daagse IJburg.

2. Vuil ruimen van het terrein rond AHC Hockey

Het vuil ruimen moet gebeuren nadat de groepen hebben gelopen, dus vanaf een uur of 8 uur/half 9. Je kunt dus gewoon meelopen met de Avond4daagse IJburg. Op de laatste avond hebben we wat meer handjes nodig, vanaf half 10, als het feest is afgelopen.

3. EHBO

Je bent in het bezit van een geldig EHBO brevet en loopt met de fiets aan de hand een route (de 5 of de 10 km). Je bent mobiel oproepbaar in geval van problemen. Je kan dus gewoon meelopen met de Avond4daagse IJburg (met de fiets aan de hand), maar kunt dus worden opgeroepen. Je krijgt van ons een speciaal EHBO-hesje en een professionele EHBO rugtas.

4. Parkeerwacht voor de fietsers

De meeste wandelaars zullen met de fiets komen, waardoor we een stuk veld bij AHC Hockey zullen hebben afgezet, zodat daar zoveel mogelijk fietsen kunnen worden geparkeerd. Het is veiliger als er wat ouders bij dat veld staan, om toe te zien op het goed parkeren van de fietsen.

5. WC wacht

We kunnen gebruik maken van de WCs van het clubhuis van AHC Hockey. Er zullen wat ouders nodig zijn die toezicht houden op het gebruik en buiten het clubhuis en bij de WCs, zodat de kinderen snel weer op het veld zijn. De WCs worden elke avond door de schoonmaker van het clubhuis schoongemaakt.

Let op, het gaat dus niet om taken die de scholen zelf organiseren. Daarvoor zijn de scholen zelf verantwoordelijk en zullen zij intern mensen werven.

Vrijwilligersformulier

Taken
Selecteer data
Voornaam
Achternaam
Geslacht
Adres
Postcode
Plaats
Telefoonnummer
E-mail
Voor welke school meld je je aan als vrijwilliger?
Neem de letter over:
CAPTCHA Image