Meehelpen

Wil je meehelpen bij de organisatie van de Avond4daagse IJburg? GRAAG!

Wij zoeken altijd mensen voor de volgende specifieke taken:

1. Toezicht houden tijdens de wandeling

We lopen grotendeels door de natuur, maar toch is het veiliger als er wat toezichthouders op bepaalde plaatsen onderweg staan. Het gaat dan bijv. om de Amsterdamse Brug (tussen Camping Zeeburg en het Flevopark) of op de Nesciobrug.

Je krijgt van ons een speciaal hesje en een fluitje. Vóór de Vierdaagse worden de vrijwilligers ingedeeld, zij krijgen een email van ons hierover. Vóór aanvang van de wandelingen, bespreken we nog even de plek waar je op bent ingedeeld. Daarna ga je met de fiets naar die plek. Zodra het rustig wordt en dus de meeste wandelaars voorbij zijn gekomen, kan je terug gaan naar het startpunt en het hesje en fluitje inleveren. Ook kan je even nabespreken met ons hoe het was gegaan.

Let op, je kunt de dag waar je je voor opgeeft NIET meelopen met je kind.

2. Vuil ruimen van het terrein rond het startpunt

Het vuil ruimen moet gebeuren nadat de groepen hebben gelopen, dus vanaf een uur of 8, half 9. Je kunt dus gewoon meelopen met de Avond4daagse IJburg. Op de laatste avond hebben we wat meer handjes nodig, vanaf half 10, als het feest is afgelopen. Het startpunt ligt in het Diemerpark en moet dus elke avond zonder vuil worden achtergelaten.

3. EHBO

Je bent in het bezit van een geldig EHBO-brevet en loopt met de fiets aan de hand of fietsend de 5 of de 10 km. Als je dat liever niet wil, kan je ook op het startpunt blijven. Je bent mobiel oproepbaar in geval van problemen. Je kan gewoon meelopen met de Avond4daagse IJburg, maar je kan dus tussentijds worden opgeroepen. Je krijgt van ons een speciaal EHBO-hesje en een professionele en goed gevulde EHBO-rugtas.

4. Parkeerwacht voor de fietsers

De meeste wandelaars zullen met de fiets komen. We hebben een stuk veld bij het grote grasveld (het startpunt) afgezet, zodat daar zoveel mogelijk fietsen kunnen worden geparkeerd. Het is veiliger als er wat vrijwilligers bij dat veld staan, om toe te zien op het goed parkeren van de fietsen. De taak is van 17.30 uur tot 18.00 uur (als je de 10km mee wandelt) of tot 18.15 uur (als je de 5km mee wandelt). Deze vrijwilligers krijgen van ons een speciaal verkeershesje om deze taak goed te kunnen uitvoeren. Je kan daarna dus gewoon meelopen met de 5 of de 10 km.

 

Let op, het gaat hierboven niet om taken die de scholen zelf organiseren. Daarvoor zijn de scholen zelf verantwoordelijk en zullen zij intern mensen werven. Omdat wij de pauzeposten hebben geregeld, hoeven daar geen ouders te staan.

Vrijwilligersformulier

Taken
Selecteer data
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
E-mail
Voor welke school meld je je aan als vrijwilliger?